Takeuchi Mfg.Co.Ltd je japanski proizvođač građevinske mehanizacije koji je osnovan 1963. od Akio Takeuchi-ja u Sakaki, prefekturi Nagano.
Akio Takeuchi glasi kao izumitelj mini-bagera odnosno teleskopski proširivog pogona.
Proizvodni program Takeuchija se proteže od radnih težina bagera od 700 kg do 14.460 kg.
Skoro cjelokupan proizvodni program marke Takeuchi opremljeni su poznatim Yanmar motorima koje iskazuje duga tradicija u kvaliteti, trajnosti i pouzdanosti. Manji dio proizvodnog programa a to se odnosi uglavnom na veće strojeve, su opremljeni sa također vrlo trajnim i pouzdanim Isuzu motorima.
Generalno zastupstvo firme Takeuchi za Austriju, Švicarsku, Španjolsku, Portugal, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru ,Srbiju i Rumunjsku je firma HUPPENKOTHEN GmbH & Co KG, sa sjedištem u  Lauterachu, Vorarlberg. 

Takeuchijev ključ i ponos u industrijskoj proizvodnji kompaktnih bagera je inovativnost.
Neprekidno istraživanje i razvoj, te u stalnoj potrazi za novim tehničkim rješenjima, inovacijama, dizajnovima i tehnologijama stavlja Takeuchija kao proizvođača građevinskih strojeva, u svjetskim razmjerima u vrh po kvaliteti, pouzdanosti i trajnosti. 
Od dizajna, razvoja, proizvodnje, kontrole kvalitete te podrške proizvoda, organizacija Takeuchi radi neprestano i ulaže velike napore u podršci distributera i mreži dealera koji su neposredno povezani sa našim kupcima širom svijeta.
Naša obveza i opredjeljenost je, da donosimo nove ideje i tehnologije na tržišta, te da pažljivo osluškujemo potrebe naših klijenata i sukladno tome donosimo rješenja prema najvišim standardima.
Takeuchi građevinski strojevi su spoj iskustva, tehnološkog iskoraka i najviših standarda kontrole kvalitete.
Takeuchi mini, midi bageri i rovokopači su optimalno rješenje za zemljane radove. Izbor da bager bude gusjeničar ili bager na kotačima, ovisi o zahtjevima i vrsti terena odnosno o načinu pripreme gradilišta, planiranje terena, iskopu, rušenju, utovaru u kamione, polaganje instalacija i drugim poslovima.
Dobrim izborom prave veličine stroja, možete biti sigurni da ćete uz Takeuchi strojeve, imati pouzdanog partnera koji će Vas pratiti kada krenete na posao.

Najznačajnije osobine Takeuchi mini bagera, bagera i rovokopača se pokazuju u:
•trajnim i pouzdanim Yanmar motorima koji spadaju među vodeće u štedljivosti goriva.
•Takeuchi osobito stavlja naglasak na sigurnosti i udobnosti u kabinama što omogučuje rukovatelju, znatno manje umaranje i veću produktivnost
•optimirani i visokoprecizni hidraulički sustavi posjeduju odlične performanse s brzim reagiranjem na komande
•sustav brze spojke, za laku izmjenu žlica i drugih alata
•jednostavnost servisiranja, jer je pristup do točaka servisiranja maksimalno dostupan

Odabirom jedne od porodica strojeva nađite više informacija u vezi kupnje hidrauličkog rovokopača koji odgovara Vašim potrebama.
  Naš moto je da stranke postanu partneri, a partneri prijatelji
MARLE građevinski strojevi
PRODAJA,NAJAM I SERVIS 
Koledovčina 8, 10000 Zagreb ;
OIB: 44156864897
Tel: +385 (0)1 2481 037   Fax: +385 (0)1 2481 014
Mobitel: +385 (0)98 206 026
Huppenkothen Baumaschinen